Viisipäiväiset festarit Höyhentämössä 21.-25.4.2017

OHJELMISTO 2017 >

LIPUT >

 

Hetkessä syntyvän koreografian festivaali on syntynyt halusta tuoda yhteen uusia näkökulmia esitysdramaturgian käsitteeseen sekä haastaa perinteisiä koreografian tekemisen ja koreografisen ajattelun tapoja.

Johtoajatuksena on sellaisen foorumin luominen, joka avaa tilan näille tanssin tekemisen praktiikoille. Festivaalin näkökulmasta hetkessä syntyvä koreografia voi olla mitä vain improvisaatioon perustuvien ja score-pohjaisten esitysten välimaastossa.

Festivaalin tarkoituksena on siirtää painopistettä ulkoapäin tulevan koreografisen silmän ennaltamäärittelevyyden sijaan esiintyjälähtöiseen hetkessä syntyvään dramaturgiaan. Dramaturgiaan, jonka keskiössä ovat esiintyjää ja esiintymistä haastavat ja juhlivat tekniikat. Ehkä ne ovat läsnäolon tekniikoita. Ehkä ne ovat jotain muuta. Ehkä tämän määrittely pakenee intresseistämme, mutta haluamme silti nähdä näitä teoksia!

Festival of Instant Choreography on osa Höyhentämön Dances to a Beat ohjelmaa, jonka taiteellisena vastaavana toimii Kati Korosuo.

MEET THE CREW