114 MARKETS AND NO EVENT – Bally & Aittomäki joint venture

Perjantaina 26.1.2018 klo 19.00

Lauantaina 27.1.2018 klo 19.00

Sunnuntaina 28.1.2018 klo 17.00

 

Liput 22/12 €

Varaa lippusi täältä.

”Big banks, small banks, I like to make money.”

Cécile Ballyn ja Akseli Aittomäen yhteistyö on esitys talouden ilmiöistä: rahoitustalouden vallasta, kirjanpidosta ja tuottavuudesta. Tekijät tutkivat arvonmuodostuksen logiikkaa uusliberaalissa maailmassa – väliin analyyttisesti, väliin intuitiivisesti, politiikan tai poetiikan näkökulmista, dokumentoivasti ja fiktiivisesti.

Esityksen tekeminen alkoi kysymyksellä arvon luonteesta: miten arvoa määritellään ja tuotetaan, ja miten sen tuottamisen olosuhteet vaikuttavat elämäämme? Keskeisiksi aihealueiksi muodostuivat ’finansialisaatio’, rahoitustalouden ja sijoitustoiminnan valta yhteiskunnassa, sekä kirjanpidon kyky määritellä organisaatioiden, yhteiskuntien ja yksittäisten ihmisten toiminnan tavoitteet.

*114 markets and no event* esittää puheita, liikettä, demonstraatioita ja videoita – se on jotakin esityksellisen kokeen ja taiteellisen konferenssin välimaastosta, raportti yhdestä tutkimusretkestä rahoituskapitalismin ja kirjanpidon maailmoihin ja niiden yhteiskunnallisiin vaikutuksiin.

Konsepti, koreografia ja esiintyminen: Cécile Bally ja Akseli Aittomäki.

Esitystä tukevat Koneen säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.

*114 markets and no event* on osa massavuotoa, yhtä Höyhentämössä toimivista neljästä taiteellisesta ohjelmasta. Esitystä tukevat Koneen Säätiö ja valtion taiteenedistämiskeskus.

Cécile Bally on koreografi ja esiintyjä, jota kiinnostaa metodologisen järjestelmällisyyden ja huumorin yhdistäminen. Cécileä innostaa ’maagisuus’ esityksissä. Hän opiskeli taloustiedettä Pariisissa ja tanssitaidetta Berliinissä.

Akseli Aittomäki on tanssi- ja teatteritaiteilija, jonka töissä yhdistyvät filosofinen pohdiskelu ja fyysinen esiintyminen. Ennen tanssitaiteen opintojaan Berliinissä Akseli on muun muassa toiminut sosiaaliepidemiologian tutkijana.