Energpriests: 

A Sharing

 

La 28.4.2018

 

Työpaja

Höyhentämössä klo 13.30-15.00
Työpajan kieli: suomi
Liput 10 € // Varaa tästä

 

A Sharing

Höyhentämössä klo 18.00
Esityksen kieli: englanti
Liput 10 € // Varaa tästä

A Sharing

Merikerhossa (Sörnäisten rantapromenadi) klo 21.30
Esityksen kieli: englanti
Vapaa pääsy

A Sharing on klubimainen tilanne, jossa esiintyjät virittävät tilan kehollisuuden taajuudelle. Osa esityksestä on kevyesti osallistavaa ja korostaa jokaisen oikeutta säädellä itse osallistumisen määrää. Energpriests tanssii energiaa liikkeelle. A Sharing:ssa se tutkailee esitanssia jakamisen ja virittämisen tilanteena. Esityksessä havainnoidaan omien rajojen, vaikuttimien ja estojen tuntua, sitä mitä ne ovat kehossa ja sitä miten ne muuttuvat kun meitä katsotaan. 

Esityksen kesto on noin 1 h.

 

Työpajassa osallistujat pääsevät perehtymään ryhmän työskentelyyn keskustelun ja kehollisten harjoitteiden kautta. Harjoitteet ovat erilaisia liike-improvisaatioita ja parin kanssa toteutettavia tehtäviä, joissa kaikissa keskitytään kehon kuuntelemiseen. Työskentelyssä eritellään mielen ja kehon impulssien seuraamista ja pyritään tulemaan tietoiseksi niiden joskus hyvinkin erilaisesta luonteesta. Ohjaus ei ehdota yhtä totuutta, vaan tarkoitus on avata mahdollisuuksia jokaisen omalle olemisen tavalle olla läsnä.

Työpaja sopii kaikille tanssitaustaan katsomatta. Ikäraja 13+. Ota mukaan lämpimästi vaatetta, jota voit keventää tarvittaessa kun liikutaan, sekä juomapullo ja muistiinpanovälineet. Työpajan kesto on puolitoista tuntia ja se pidetään Höyhentämössä.

 

Energpriests on helsinkiläinen tanssijoista ja koreografeista koostuva kollektiivinen laboratorio. Kehollisen energiatyöskentelyn kautta pyrimme luomaan ruumiillisen vapauden tilaa naiskeholle esitanssi- ja klubikontekstissa. Jaamme työmme edistymistä A Sharing:n muodossa.

Tapahtumamme ovat turvallisia paikkoja, joissa yleisö sukupuoleen katsomatta pääsee sekä katsomalla että liikkumalla osalliseksi tanssiin, joka ei kiellä seksuaalisuutta mutta jossa esiintyvästä henkilöstä ei myöskään tule esineellinen himon kohde. Pyrimme tarjoamaan terveellisen ja vapauttavan vaihtoehdon ulkonäkökeskeiselle juhlinnalle. Konseptissa taide ja populaari kohtaavat rakentaen siltaa taiteen ja taiteelle vieraampien yleisöjen välille.

Studiossa teemme viikoittain erilaisia harjoitteita kehossa ja soluissa tapahtuvan energiavirran, katsottuna olemisen ja sallivan katseen sekä kehon sosiaalisuuden parissa. Työskentelyn myötä pyrimme tunnistamaan niitä sosiaalisia estoja, jotka johtavat ruumiin rajoittamiseen, varovaisuuteen tai häpeään meissä. Energpriests lähtee liikkeelle siitä olettamasta että energian vapautuminen kehossa vapauttaa myös sukupuolen stereotyyppisestä esittämisestä. Ryhmänä pyrimme tukemaan ja todistamaan toistemme kasvua ja luomaan voimaantumisen ja sisäisen kasvun mahdollisuuksia jakamalla sitä mitä teemme.

Energpriests:n muodostavat Krista-Julia Arppo, Soili Huhtakallio, Anni Koskinen, Meeri Lempiäinen, Salla Rytövuori, Pauliina Sjöberg ja Katriina Tavi. Teemme yhteistyötä Dj Ukon ja valosuunnittelija Teo Lanervan kanssa.

Toimintaamme ovat tukeneet Helsingin kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

TEASER 1.

TEASER 2.

MEET THE ARTISTS