Soft Practice -kollektiivi: Möykky

 

Esitykset 

FIC festivaali 2020 ja Möykky-esitykset on valitettavasti peruttu. 

 

Lauantaina 18.4.2020

Liput 5-25 euroa omavalintaisesti. 

klo 12 Varaa lippu tästä!

klo 17 Varaa lippu tästä! 

 

 

Möykky on yhteiset juhlat ja rituaali.
Möykky vyöryy ja töksähtelee.
Möykky on ylistys niille epämääräisille tuntemuksille, joita kannamme
kehossamme.
Möykky on leikkiä ja mahdollisuus lepoon.
Möykky on yhteistä kuuntelua ja materiaalille antautumista.

Möykky on kokemuksellinen ja osallistava esitys. Teos rakentuu yhdessä kokijoiden
kanssa esityshetkessä. Möykky on lempeä palopuhe, joka levittäytyy, vyöryy ja valuu
esitystilassa.

Möykkyyn saa osallistua kokijana tai katsojana. Teosta suositellaan yli 12-vuotiaille.
Esityksessä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Soft Practice -kollektiivin muodostavat tanssitaiteilijat Elsa Heikkilä, Anni Puuperä ja Satu Rinnetmäki. He ovat työskennelleet yhdessä syksystä 2019 alkaen. Möykky on heidän ensimmäinen taiteellinen ulostulonsa. Soft Practice -kollektiivin tavoitteena on tutkia ja kehittää taiteellista työskentelyä pehmeämmän vuorovaikutuksen, dialogisuus-filosofian ja turvallisemman tilan periaatteiden lähtökohdista. Kollektiivi unelmoi pystyvänsä työskentelemään pitkäkestoisesti kehittäen praktiikkaa, jossa pyritään huomioimaan työryhmän jäsenten
tarpeet ja rakentamaan työskentelykulttuuria hyvinvointi keskiössä.

Elsa Heikkilä on työskennellyt vuodesta 2008 lähtien laaja-alaisesti tanssitaiteen parissa. Hän on kiinnostunut erityisesti avoimista, kysyvistä ja hauraista taiteellisista prosesseista, joissa on tilaa dialogisille kohtaamisille, erilaisiin liikemaailmoihin syvälle
sukeltamiselle sekä aistien herkistymiselle. Viime vuosina hän on keskittynyt töissään pohtimaan mahdollisuuksia luoda sekä ekologisesti että sosiaalisesti kestäviä prosesseja, jotka pyrkivät avautumaan kohti yhteiskuntaa.

Anni Puuperä on freelance tanssi- ja esitystaiteilija. Häntä kiinnostaa kollektiivinen ja dialoginen työskentely sekä tunteiden ruumiillisuudelle herkistyminen. Puuperä työskentelee usein objektien ja materiaalien kanssa. Häntä kiinnostaa työskentely empatian ja hyvinvoinnin lähtökohdista ja utooppisen ajattelun harjoittaminen. Puuperälle taide on toisin tekemistä ja kokemista. Mahdollisuus toisenlaisiin todellisuuksiin.

Satu Rinnetmäki on tällä hetkellä Kajaanin Routa Companyssa vaikuttava tanssitaiteilija, sertifioitu TRE ohjaaja sekä tanssi-liiketerapian opiskelija. Satua kiinnostaa erityisesti dialoginen ja kollektiivinen työskentely, hyvinvoivan työyhteisön periaatteet, taiteen tekeminen lempeiden, kannustavien ja hyväksyvien kohtaamisten kautta sekä kehomieli-yhteyden tutkiminen.