Household Dance Protocol:

Kitchen Explorations

 

La 28.4.2018
Höyhentämössä klo 15.30-17.30
Vapaa pääsy

Esiintyessään tanssija ottaa esitystilanteen ja -tilan haltuun tietyllä hetkessä olemisen herkkyydellä, joka vaatii sekä läsnäoloa että tietoisuutta kaikesta ympärillä olevasta. Household Dance Protocolin Kitchen Explorationissa osallistujat kutsutaan samantyyppiseen tilanteeseen ja rooliin, jotka nekin edellyttävät sekä herkkyyttä että läsnäoloa.

Kitchen Explorations on samalla sekä kuulonvarainen, interaktiivinen installaatio, että tanssiesitys, joka luodaan ja havainnoidaan samanaikaisesti sekä osallistujien että katsojien kesken. Päivittäiset toimet, kuten teen keittäminen, leivän leipominen tai pannun tiskaaminen ovat osa universaalia tanssia, ikuista ja alati jatkuvaa koreografiaa, joka koskettaa miljardeja ihmisiä miljardeissa keittiöissä ympäri planeettaa, joka ikinen hetki. Kitchen Explorationissa osallistujat tulevat tietoisiksi tämän tanssin mahdollisuuksista.

Kitchen Explorations on auki yhtäjaksoisesti kahden tunnin ajan, 15.30-17.30. Installaatioon mahtuu kerrallaan seitsemän henkilöä, ja osallistumisen kesto on noin kymmenen minuuttia. Kitchen Explorationsin ovat luoneet yhteistyössä Sandrina Lindgren (konsepti, teksti) yhteistyössä Antti Tolvi (musiikki) ja Pia Bartsch (puvustus).

 

Household Dance Protocol (HDP) tutkii suhdettamme kotitöihin tanssin sekä somaattisten että fyysisten liikemetodien avulla. Teoksen tarkoituksena on herätellä ajatuksia kotitöiden asemasta ja merkityksestä suhteessa yhteiskuntaamme, sekä tarjota avoin tila, jossa kotitöillä on luovana liikkeellisenä rituaalina tai leikkinä tärkeä tehtävänsä.

Vuonna 2017 käynnistynyt HDP on projekti, joka koostuu kotitöitä käsittelevistä podcasteista, tanssi-workshopeista, installaatioista ja esityksistä. Festivaalilla projektin luo ja toteuttaa tanssitaiteilija Sandrina Lindgren. Hän on työstänyt teosta yhteistyössä säveltäjä ja qi gong -opettaja Antti Tolvin sekä lukuisten turkulaisten taiteilijoiden kanssa.

HDP on toteutettu alunperin yhteistyössä Grus Grus -teatterin kanssa ja sitä ovat tukeneet Svenska Kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus, Varsinais-Suomen Maakuntarahasto, TOP-säätiö ja Läntinen Tanssin Aluekeskus.

www.householddance.com