Metsästäjä-keräilijät

Leirille osallistuminen

Osallistuminen
Paikka
Mitä tarvitset
Turvallisuus

Osallistuminen

Voit kyläillä leirissä ja osallistua sen elämään vain tulemalla paikalle kello 17-20 välillä.
Jos olette tulossa isolla ryhmällä (enemmän kuin 5), toivomme että ilmoitatte tulostanne etukäteen.

Voit myös liittyä Metsästäjä-keräilijöiden mukaan heidän retkillään alueella kello 10-17 välillä.
Ilmoita tulostasi etukäteen tai kysy tulopäivänäsi mistä meidät löytää.

Ilmoittautumiset leirin aikana (vastaamme 10-20 välillä): 041 586 2252
Ilmoittautumiset ennen leiriä: 045 671 1047 tai info@hoyhentamo.fi

Numeroista voit myös kysyä lisätietoja, esimerkiksi jos sinulla on tarpeita joihin meidän tarvitsee varautua (saavutettavuudesta täällä).

Voit viipyä haluamasi ajan pienestä hetkestä koko leiriin. Voit tulla uudestaan ja vaikka käydä olemassa leirissä erilaisia jaksoja. Jos olet ollut leirissä jo aiemmin, voit myös yöpyä siellä.

Kun tulet, paikalla olevat Metsästäjä-keräilijät neuvovat sinua ja ottavat sinut mukaansa leirin elämään. Päivällä he esimerkiksi rakentavat leiriä, kulkevat alueellaan etsimässä ruokaa, raaka-aineita ja muuta tarvittavaa, seurustelemassa alueen muiden inhimillisten tai ei-inhimillisten olentojen kanssa ja tutkimassa mitä alueella tapahtuu. Illalla he esimerkiksi istuvat leirinuotiolla, valmistavat ruokaa, kertovat päivän tarinat, tekevät käsitöitä, toimittavat tarpeellisia rituaaleja tai vain viettävät aikaa.

Osallistuessasi sitoudut noudattamaan näitä ehtoja. Häiritsevästi käyttäytyvä voidaan poistaa leiristä.

Osallistuminen on ilmaista.

Paikka

Leiripaikka

Hermannin rantapuisto
00580 Helsinki
Koordinaatit 60°11’52.0″N 24°58’46.2″E
Google-kartta

Paikalle pääsee Kalasataman suunnasta Verkkosaarenkujaa pitkin ja Arabian suunnasta rantaa pitkin kulkevaa soratietä. Sateiden ja nousuveden aikana reitti Arabian suunnasta saattaa tulvia.

Lähimmät bussipysäkit ovat Vanha talvitie ja Haukilahdenkatu, joilla pysähtyvät bussit 55 ja 56 Kalasatamasta ja Arabiasta. Arabian suunnassa pysäkillä Kumpulan kampus pysähtyvät raitiovaunu 6 ja monet bussit. Kalasataman metroasemalta kävelee paikalle noin 20 minuuttia.

Pysäköidä voi neljä tuntia Sompasaunan luona olevalla parkkipaikalla. Muut pysäköintimahdollisuudet voit katsoa pysäköintikartasta

Alue

Metsästäjä-keräilijöiden reviiriä on Kalasataman alue joka rajoittuu pohjoisessa Arabiaan, lännessä noin Hämeentiehen ja Sörnäisten rantatiehen ja etelässä rakennettuun alueeseen. Idässä on meri, Vanhankaupunginselkä. Metsästäjä-keräilijät ovat tutkineet tätä aluetta keväästä 2021 lähtien ja liikkuvat enimmäkseen siellä, mutta saattavat myös lähteä retkille lähialueille esimerkiksi Arabiaan tai Vallilaan.

Mitä tarvitset

Leirissä on aina puhdasta juomavettä, mahdollisuus käsien pesuun ja käsidesiä ja WC (bajamaja).

Jos aiot tulla mukaan retkillemme tai viettää kanssamme pidemmän aikaa, kannattaa ottaa huomioon että olemme ulkona. Varaudu vallitsevaan säähän (esimerkiksi hattu, vesipullo, sadevaatteet, sopiva vaatetus). Sadesäällä pyrimme suojaisiin paikkoihin tai olemme leirissä katoksessa, mutta on silti hyvä varautua kosteuteen. Et tarvitse erityisiä vaatteita, tavalliset kesävaatteet (mieluummin sellaiset, jotka saavat vähän rähjääntyä) ja kengät, joissa on hyvä kävellä, riittävät.

Turvallisuus

  • Osallistuessasi leirille sitoudut noudattamaan näitä osallistumisehtoja. Jos rikot ehtoja tai aiheutat muille vaaraa tai häiriötä sinut voidaan poistaa leiristä.
  • Leiri on päihteetön.
  • Leirissä on aina retkiensiapupakkaus ja ladattu kännykkä.
  • Leirillä noudatetaan turvallisuussuunnitelmaa. Turvallisuussuunnitelma on tulostettuna leirissä ja siinä on ohjeet erilaisten hätätilanteiden varalle. Erityistilanteissa toimitaan sen mukaan ja järjestäjät ohjaavat tilannetta. Voit tutustua siihen etukäteen täällä.
  • Tapahtumasta on tehty ilmoitus poliisille ja pelastuslaitokselle.
  • Leirin läheisyydessä on lukittu paikka, jossa voi tarvittaessa säilyttää tavaroita.