Metsästäjä-keräilijät

Työpajaviikonloppu 1:

“Uusi maailma”

Tänä viikonloppuna otetaan ensikontaktia metsästäjä-keräilijöiden elämäntapaan, maailmankuvaan ja suhteeseen ympäröivään maailmaan.

Millä tavalla maailma näyttää erilaiselta kun otamme metsästäjä-keräilijänäkökulman? Mitä löydämme? Jotakin hyödyllistä, jotakin syötävää, jotakin tutkittavaa, jotakin vältettävää? Millaisia jälkiä alueella kulkee ja kuka ne on jättänyt? Millaisia polkuja me sinne kävelemme? Mitä paikkoja niiden varrella on – ruoankeräily- ja saalistuspaikkoja, materiaalejen keräilypaikkoja, tähystyspaikkoja, maamerkkejä, leiripaikkoja, pyhiä paikkoja? Mitä inhimillisiä ja ei-inhimillisiä voimia alueella vaikuttaa? Keitä me olemme, kun olemme erilaisessa suhteessa ympäristöön ja toisiimme?

Voit osallistua jompaankumpaan päivään tai molempiin.

Osallistuminen on ilmaista. Halutessasi voit maksaa haluamasi suuruisen vapaaehtoisen kannatusmaksun tästä linkistä.

Aikataulu

La 23.4.2022 Klo 12-17

Kalasatamassa Helsingissä, tapaaminen Teurastamon grillipaikalla, Työpajankatu 2
Kartta
Teurastamon alue, tapaamispaikka merkitty B

Su 24.4.2022 Klo 12-17

12-13    etäyhteydessä
13-16    jalkaudumme omaan ympäristöömme
16-17    palaamme etäyhteyteen

Zoom-linkki: https://zoom.us/j/96883033746
Voit lukea Zoom-ohjeen täältä

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu täyttämällä tämä lomake

Ilmoittautuessa pyydämme puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, niin voimme ilmoittaa mahdollisista muutoksista tai lisätiedoista (esimerkiksi miten sopeudumme säähän) ja saat puhelinnumeron, josta työpajan vetäjän tavoittaa lauantaina.

Ohjeet

Voit kuunnella Metsästäjä-keräilijöiden tarinoita, niin tiedät, mitä aiemmin on tapahtunut. Lue tai kuuntele ainakin Luomistarina.

Pääasiallinen kieli on suomi, mutta työpaja voidaan toteuttaa monikielisenä niin että tarpeen mukaan tulkataan suomen ja englannin välillä.

Osallistumalla sitoudut noudattamaan näitä ehtoja.

Lauantai:

Olemme ulkona. Tule vaatteissa, joissa pärjäät päivän ulkona ja voit liikkua erilaisissa maastoissa. Huonossa säässä saatamme käyttää hyväksemme suojaisia paikkoja, mutta jos sadetta on luvattu, ota sadevaatteet.

Jos tarvitset, ota mukaan eväät. Pyrimme etsimään ruokaa, mutta tuskin vielä pärjäämme löytämällämme.

Sunnuntai:

Aloitamme etäyhteydessä, siirrymme kukin liikkumaan ulkona omassa ympäristössämme ja palaamme sitten taas etäyhteyteen. Voit liikkua missä tahansa ympäristössä, mieluiten kaupungissa, mutta myös maaseudulla tai luonnossa.