Metsästäjä-keräilijät

Työpajaviikonloppu 2:

“Toiset”

Tämän viikonlopun teema on Metsästäjä-keräilijöiden suhde ihmisiin: ympärillä olevaan nyky-yhteiskuntaan, toisiinsa, esivanhempiin ja tuleviin sukupolviin. Jatkamme myös asioista, jotka koimme ensimmäisessä työpajassa kiinnostaviksi ja joita haluaisimme tutkia.

Mukaan voi tulla missä vaiheessa vain – sinun ei tarvitse olla osallistunut aiemmin.

Noudatamme voimassa olevia koronasuosituksia.

Voit osallistua jompaan kumpaan päivään tai molempiin.

 

Aikataulu

La 29.5.2021 Klo 12-17

Helsingissä:      tapaaminen Mad Housen edessä (Työpajankatu 2a) Kalasatamassa (kartta)
Rovaniemellä:  tapaamispaikka ilmoitetaan ilmoittautuneille

Olemme ulkona. Tule vaatteissa, joissa pärjäät päivän ulkona.

Su 30.5.2021 Klo 11-18

11-12:30          etäyhteydessä
12:30-16:30     jalkaudumme omaan ympäristöömme
16:30-18          palaamme etäyhteyteen

Zoom-linkki: https://zoom.us/j/96883033746
Voit lukea Zoom-ohjeen täältä
Voit osallistua myös ryhmänä
Voit liikkua missä tahansa ympäristössä, mieluiten kaupungissa, mutta myös maaseudulla tai luonnossa

Kieli

Jos on vain suomenkielisiä osallistujia, kieli on suomi. Jos on myös suomea puhumattomia, käytämme englantia. Ilmoita, jos et ymmärrä englantia, niin tulkkaamme sinulle. Voit itse puhua suomea.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu täyttämällä tämä lomake

Päivä tai kaksi ennen työpajaa lähetämme sinulle sähköpostin, jossa on mahdollisesti lisätietoa, jos tulee jotakin uutta mainittavaa – esimerkiksi kielestä, säästä, ryhmästä, koronatoimenpiteistä tms. – sekä puhelinnumero, josta työpajan vetäjän tavoittaa, ja sunnuntaihin osallistuville Zoom-linkki.

Jos joudut perumaan ilmoittautumisesi, ilmoitathan siitä meille joko saamaasi numeroon tai m-k@hoyhentamo.fi!

Valmistautuminen

Sinun kannattaa kuunnella Metsästäjä-keräilijöiden tarinoita, niin tiedät, mitä aiemmin on tapahtunut. Lue tai kuuntele ainakin Luomistarina.
Osallistumalla sitoudut noudattamaan näitä ehtoja.

Voit lukea esimerkiksi täältä metsästäjä-keräilijöistä, jos haluat.

Lauantai:

Olemme ulkona. Tule vaatteissa, joissa pärjäät päivän ulkona ja voit liikkua erilaisissa maastoissa. Huonossa säässä saatamme käyttää hyväksemme suojaisia paikkoja, mutta jos sadetta on luvattu, ota sadevaatteet. Helsingissä voit jättää tavaroitasi Mad Housen tiloihin siksi aikaa kun olemme liikkeellä.

Ota mukaan eväät. Pyrimme etsimään ruokaa, mutta tuskin vielä pärjäämme löytämällämme. Helsingissä voimme tehdä tulen Teurastamon tulipaikalle.

Pidämme 2 metrin suojavälit ja olemme ulkona, ja noudatamme voimassa olevia koronasuosituksia. Voit halutessasi käyttää maskia tai pitää pidempää suojaväliä. Ota mukaan maskeja siltä varalta että tulee tilanteita, joissa olemme lähietäisyydellä.

Sunnuntai:

Aloitamme etäyhteydessä, siirrymme kukin liikkumaan ulkona omassa ympäristössämme ja palaamme sitten taas etäyhteyteen. Voit liikkua missä tahansa ympäristössä, mieluiten kaupungissa, mutta myös maaseudulla tai luonnossa. 

Sisältö

Aloitetaan esittäytymällä, kartoitetaan mikä ketäkin erityisesti kiinnostaa. Mitä haluaisimme kokeilla tai tutkia, jakaa tai oppia? Se, mitä teemme, mukautuu sen mukaan, mikä paikalla olijoita kiinnostaa.

Puhutaan vähän siitä, miten metsästäjä-keräilijät elävät, mikä siinä meitä kiinnostaa ja mitä haluaisimme poimia kokeiltavaksi.

Sitten lähdetään tutkimaan ympäristöä metsästäjä-keräilijänäkökulmasta: lauantaina kuljetaan Helsingissä Kalasataman alueella, Rovaniemellä toinen ryhmä tutkii Rovaniemeä, sunnuntaina osallistuvat omaa lähiympäristöään. Millä tavalla maailma näyttää erilaiselta?Mitä löydämme? Keskitytään viikolopun teemaan, ihmisiin ja ihmisten välisiin suhteisiin. Keitä täällä elää tai on elänyt? Miten he näkyvät maisemassa? Minkälaisia ihmisiä me olemme metsästäjä-keräilijöinä, ja miten olemme suhteessa muihin ja maailmaan?

Kokoonnumme taas (Helsingissä Teurastamon tulipaikalle, jossa voimme tehdä tulet ja syödä) purkamaan havaintojamme. Näistä kokemuksista alkaa vähitellen muodostua metsästäjä-keräilijöiden maailma ja perimätieto. Kerromme tarinan tästä päivästä: jokainen lisää siihen mitä kokee olennaiseksi.