Metsästäjä-keräilijät

Työpajaviikonloppu 3:

“Asiat”

Onko auto ihminen toisenlaisessa ruumiissa? Mitä asfaltti ajattelee meistä? Mitä kaikki yksittäiset hanskat tarkoittavat? Keitä kaikkia kuuluu keppien sukuun?

Tänä viikonloppuna tutkimme metsästäjä-keräilijöiden suhdetta ei-inhimilliseen maailmaan: esineisiin, työkaluihin, paikkoihin, kasveihin, eläimiin, sääilmiöihin, reitteihin ja niin edelleen. Metsästäjä-keräilijöille nekin ovat eläviä, tietoisia, vuorovaikuttavia toimijoita. Miltä ne näyttävät siitä näkökulmasta?

Noudatamme voimassa olevia koronasuosituksia.

Voit osallistua jompaankumpaan päivään tai molempiin.

 

Aikataulu

La 19.6.2021 Klo 12-17

Kalasatamassa Helsingissä, tapaaminen Mad Housen edessä (Työpajankatu 2a) (kartta)

Su 20.6.2021 Klo 11-18

11-12:30          etäyhteydessä
12:30-16:30     jalkaudumme omaan ympäristöömme
16:30-18          palaamme etäyhteyteen

Zoom-linkki: https://zoom.us/j/96883033746
Voit lukea Zoom-ohjeen täältä

Kieli

Jos on vain suomenkielisiä osallistujia, kieli on suomi. Jos on myös suomea puhumattomia, käytämme englantia. Ilmoita, jos et ymmärrä englantia, niin tulkkaamme sinulle. Voit itse puhua suomea.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu täyttämällä tämä lomake

Päivä tai kaksi ennen työpajaa lähetämme sinulle sähköpostin, jossa on mahdollisesti lisätietoa, jos tulee jotakin uutta mainittavaa – esimerkiksi kielestä, säästä, ryhmästä, koronatoimenpiteistä tms. – sekä puhelinnumero, josta työpajan vetäjän tavoittaa, ja sunnuntaihin osallistuville Zoom-linkki.

Jos joudut perumaan ilmoittautumisesi, ilmoitathan siitä meille joko saamaasi numeroon tai m-k@hoyhentamo.fi!

Valmistautuminen

Sinun kannattaa kuunnella Metsästäjä-keräilijöiden tarinoita, niin tiedät, mitä aiemmin on tapahtunut. Lue tai kuuntele ainakin Luomistarina.
Osallistumalla sitoudut noudattamaan näitä ehtoja.

Voit lukea esimerkiksi täältä metsästäjä-keräilijöistä, jos haluat.

Lauantai:

Olemme ulkona. Tule vaatteissa, joissa pärjäät päivän ulkona ja voit liikkua erilaisissa maastoissa. Huonossa säässä saatamme käyttää hyväksemme suojaisia paikkoja, mutta jos sadetta on luvattu, ota sadevaatteet. Helsingissä voit jättää tavaroitasi Mad Housen tiloihin siksi aikaa kun olemme liikkeellä.

Ota mukaan eväät. Pyrimme etsimään ruokaa, mutta tuskin vielä pärjäämme löytämällämme. Helsingissä voimme tehdä lopuksi tulen Teurastamon tulipaikalle.

Pidämme 2 metrin suojavälit ja olemme ulkona, ja noudatamme voimassa olevia koronasuosituksia. Voit halutessasi käyttää maskia tai pitää pidempää suojaväliä. Ota mukaan maskeja siltä varalta että tulee tilanteita, joissa olemme lähietäisyydellä.

Sunnuntai:

Aloitamme etäyhteydessä, siirrymme kukin liikkumaan ulkona omassa ympäristössämme ja palaamme sitten taas etäyhteyteen. Voit liikkua missä tahansa ympäristössä, mieluiten kaupungissa, mutta myös maaseudulla tai luonnossa. 

Sisältö

Aloitetaan esittäytymällä, kartoitetaan mikä ketäkin erityisesti kiinnostaa. Mitä haluaisimme kokeilla tai tutkia, jakaa tai oppia? Se, mitä teemme, mukautuu sen mukaan, mikä paikalla olijoita kiinnostaa.

Puhutaan vähän siitä, miten metsästäjä-keräilijät elävät, mikä siinä meitä kiinnostaa ja mitä haluaisimme poimia kokeiltavaksi.

Sitten lähdetään tutkimaan ympäristöä metsästäjä-keräilijänäkökulmasta keskittyen viikonlopun teemaan.

Lopuksi kokoonnutaan kertomaan päivän tarina. Näistä kokemuksista alkaa vähitellen muodostua metsästäjä-keräilijöiden maailma ja perimätieto.