Metsästäjä-keräilijät

Zoom-ohje

Voit osallistua työpajoihin tietokoneellasi joko Zoom-sovelluksen tai selaimesi kautta, ja myös osallistuminen mobiililaitteella on mahdollista.

Jos et ole käyttänyt Zoomia aiemmin, voit testata käyttöä etukäteen osoitteessa https://zoom.us/test. Testausta varten luodussa kokoushuoneessa voit mm. testata äänesi kuuluvuuden ja mikrofonisi toiminnan.

Jos osallistut Zoom-tilaisuuksiin tietokoneelta, suosittelemme Zoom-sovelluksen lataamista. Ladattava sovellus on ominaisuuksiltaan monipuolisempi kuin Zoomin selainversio. Myös selaimen kautta osallistuminen on kuitenkin mahdollista, ja suosittelemme tällöin Google Chrome -selaimen käyttöä, jolla Zoom toimii parhaiten.

 

Zoom-sovelluksen asennusohjeet tietokoneellesi:

  • Tietokoneellesi latautuu tiedosto ZoomInstaller.exe. Kun lataus on valmis, klikkaa tiedosto auki.
  • Sovelluksen asentamisessa voi mennä hetki. Seuraa ohjeita. Pääset lopuksi alla näkyvään ruutuun. Asennus on nyt valmis.

Työpajaan liittyminen tietokoneella

Käytit sitten ladattavaa sovellusta tai selainversiota, voit liittyä Zoom-tilaisuuteen klikkaamalla linkkiä, joka on työpajan sivulla.

  • Jos olet ladannut Zoom-sovelluksen, sinulle aukeaa linkkiä klikatessasi erillinen ponnahdusikkuna. Avaa sovellus klikkaamalla ponnahdusikkunasta Open Zoom Meetings. Sovelluksen pitäisi aueta. Jos olet kirjautunut sisään Zoom-tilillä, pääset suoraan kokoukseen. Jos et ole kirjautunut, voit kirjautua tai vaihtoehtoisesti kirjoittaa nimesi, joka näkyy muille osallistujille.
  • Jos et vielä ole ladannut Zoom-sovellusta, mutta haluat ladata sen, klikkaa download and run Zoom (merkitty vihreällä alla olevassa kuvassa).
  • Jos haluat osallistua selaimessa, klikkaa ensin launch meeting (merkitty sinisellä alla olevassa kuvassa) ja sen jälkeen alle ilmestyvästä tekstistä join from your browser. Hyväksy tämän jälkeen käyttöehdot. Voit kirjautua Zoom-tililläsi tai vaihtoehtoisesti kirjoittaa oman nimesi, joka näkyy muille tilaisuuden osallistujille.
  • Sekä sovelluksella että selaimella voit vielä testata ääniasetuksesi ja muuttaa niitä (Test Speaker and Microphone) tai sitten liittyä suoraan kokoukseen (Join with Computer Audio).

Työpajaan liittyminen mobiililaitteella

Liittyessäsi Zoom-tilaisuuteen mobiililaitteella (älypuhelin tai tabletti), sinun tulee ladata erillinen mobiilisovellus Zoom CLOUD meetings. Se on ladattavissa sekä Google Play:n että Apple App Storen kautta. Mobiililaitteella osallistuminen selaimen kautta ei ole mahdollista.
Alla on liittymisohjeet.

 

  • Klikkaa ensin liittymislinkkiä.
  • Jos olet asentanut Zoom CLOUD meetings -sovelluksen, ehdottaa mobiililaitteesi sovelluksen avaamista. Hyväksy sovelluksen avaaminen. Käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen voit kirjautua Zoom-tililläsi tai vaihtoehtoisesti kirjoittaa oman nimesi, joka näkyy muille tilaisuuden osallistujille.
  • Jos et ole asentanut Zoom CLOUD meetings -sovellusta, sinulle ehdotetaan tämän sovelluksen lataamista. Lataa sovellus, minkä jälkeen voit liittyä kokoukseen.