Metsästäjä-keräilijät

Alullepanijat

Aarni Korpela
(Ehkä)

Aarni Korpela on tehnyt teatteria ja esitystaidetta Höyhentämössä 2003 lähtien. Hänen omat teoksensa ovat yleensä vuorovaikutuksellisia ja ”asuttavia” – osallistuja astuu teoksen sisään ja elää siellä hetken. Esimerkiksi Walkaboutissa osallistujat tulivat osaksi elävien tarot-korttien pelaamaa peliä, The Lovers’ Matchmaking Agency oli treffitoimisto joka ilmestyi eri kaupunkeihin viikoksi (molemmat ohjattu James MacDonaldin kanssa) ja Hermiitti oli pimeä labyrintti, joka oli myös tietoinen olio. Tämä työskentelytapa on paljon velkaa Nordic larp -kulttuurille, kokeilevan ja taiteellisesti kunnianhimoisen liveroolipelin traditiolle. Aarni on myös kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä. Hän on koko elämänsä ollut kiinnostunut esihistoriasta ja on aina halunnut kokeilla elää metsästäjä-keräilijänä.

Aarnin portfolio

Akseli Aittomäki
(Kauko)

Akseli Aittomäki on tanssitaiteilija, kokeellisen teatterin tekijä sekä aktivisti. Akseli oli Höyhentämön pitkäaikainen jäsen, joskin vuodesta 2015 hän on asunut Berliinissä. Nykyisin Akseli käyttää aikaansa tanssien kollegoiden kanssa jakamassaan studiossa, luuhaillen Berliinin unohdetuilla laita-alueilla, työskennellen pyörälähettinä, sekä osallistuen radikaalin ilmastoliikkeen toimintaan. Akseli oli yksi Metsästäjä-keräilijöiden perustajista.

Akselin portfolio

Riikka Vuorenmaa
(Räpylä)

Riikka Vuorenmaa on monipuolinen esittävien taiteiden freelancer, jonka koulutustausta on valosuunnittelusta ja mediakulttuurista. Skenografina ja esittävän taiteen konseptoijana hänen erityisosaamistaan ovat paikkasidonnaisuus, tilasuunnittelu ja interventiot. Riikan taiteellinen uteliaisuus kohdistuu asuttuihin maisemiin, yhteisöiden ympäristösuhteisiin ja elinkeinojen ilmenemiseen näissä. Esittävän taiteen eri muodot ovat hänelle tuttuja nykysirkuksesta draamaan ja tanssiteatterista konsertteihin. Riikka on koordinoinut useita soveltavan taiteen hankkeita. Hän kuuluu rovaniemeläiseen Piste Kollektiiviin.

Riikan nettisivut

Emma Aleksa Virta
(Reppu)

Emma Aleksa Virta on koulutukseltaan tanssija ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hän työskentelee miimin, sirkustaiteen sekä soveltavan tanssi- ja teatteritaiteen alueilla. Emman taidetyöskentelyä ohjaa syvä kiinnostus ihmisyyttä kohtaan, huoli eriarvoistumisesta ja siitä, ettei ole yhtenäisiä mahdollisuuksia tehdä ja kokea taidetta. Työympäristöikseen Emma onkin valinnut syrjäisemmät kylät Lapissa, syöpälasten sairaalaosaston, SOS-lapsikylät, ikäihmisten palvelutalot sekä Romanian maaseutukylät. Metsästäjä-keräilijöissä Emma oli järjestäjänä 2021 ja 2022 ja on ollut lasten osallistumisesta vastaava henkilö.

Minja Mertanen
(Vastavarjo)

Minja Mertanen on butotaiteilija, tanssinopettaja ja tanssi-liiketerapeutti. Mertanen työskentelee esiintyjänä ja esitysten tekijänä Höyhentämössä, Todellisuuden tutkimuskeskuksella sekä Toisissa tiloissa -ryhmässä. Hän työskentelee butotaiteilijana ja -opettajana Suomessa ja ulkomailla, viime vuosina Suomen lisäksi lähinnä Espanjassa ja Ranskassa. Minja tuli mukaan Metsästäjä-keräilijöihin 2023.

Oliver Vierkens
(Lautturi)

Oliver Vierkens on intohimoinen videon, musiikin ja esittävien taiteiden tekijä, jota innostavat tarinat, laulunteko, tiede, kielelliset kokeilut ja luominen sekä yksilöllisen että yhteisöllisen kasvun välineenä. Oliver on valo- ja videokuvannut Metsästäjä-keräilijöitä ja ollut siinä mukana alusta asti. Päivätöikseen hän työskentelee ohjelmisto-alalla.

Höyhentämö

Höyhentämö on helsinkiläinen taiteilijayhteisö, joka tuottaa nykyteatteria, tanssia ja muita esityksiä. Höyhentämöllä on pitkä ja monivaiheinen historia kokeellisen teatterin kehittäjänä.

Höyhentämön taiteellinen konsepti pohjautuu tutkivaan työskentelyyn, yhteisöllisyyteen ja yhteistyöhön taiteilijoiden välillä. Keskeistä on kollektiivisen luomisprosessin monimuotoisuuden tutkiminen, ja tämä heijastuu työskentelytapojen lisäksi myös käsiteltäviin aiheisiin. Myös Metsästäjä-keräilijät -hankkeen kehittely on aloitettu Höyhentämön tutkivan työskentelyn parissa.

Metsästäjä-keräilijöiden kumppani vuonna 2021 oli esitystaiteen talo Mad House Helsinki, jonka kesäohjelmistoon teos kuului.

Neuvojana oli 2021 arkeologi Eero Muurimäki.