Metsästäjä-keräilijät

Alullepanijat

Aarni Korpela

Aarni Korpela on tehnyt teatteria ja esitystaidetta Höyhentämössä 2003 lähtien esiintyjänä ja muissa rooleissa. Hänen omat projektinsa ovat yleensä vuorovaikutuksellisia ja “asuttavia” – osallistuja astuu teoksen sisään ja elää siellä hetken. Esimerkiksi Walkaboutissa osallistujat tulivat osaksi elävien tarot-korttien pelaamaa peliä, kunnes päätyivät itse korteiksi, The Lovers’ Matchmaking Agency oli treffitoimisto joka ilmestyi eri kaupunkeihin viikoksi (molemmat ohjattu James MacDonaldin kanssa) ja Hermiitti oli retriitti pimeässä labyrintissa, joka oli myös tietoinen olio. Tämä työskentelytapa on paljon velkaa Nordic larp -kulttuurille, kokeilevan ja taiteellisesti kunnianhimoisen liveroolipelin traditiolle. Aarni on myös kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä. Hän on koko elämänsä ollut kiinnostunut esihistoriasta ja on aina halunnut kokeilla elää metsästäjä-keräilijänä.

Aarnin portfolio

Akseli Aittomäki

Akseli Aittomäki on tanssitaiteilija, kokeellisen teatterin tekijä sekä aktivisti. Akseli on Höyhentämön pitkäaikainen jäsen, joskin vuodesta 2015 hän on asunut Berliinissä. Nykyisin Akseli käyttää aikaansa tanssien kollegoiden kanssa jakamassaan studiossa, luuhaillen Berliinin unohdetuilla laita-alueilla, työskennellen pyörälähettinä, sekä osallistuen radikaalin ilmastoliikkeen toimintaan.

Akselin portfolio

Riikka Vuorenmaa

Riikka Vuorenmaa on monipuolinen esittävien taiteiden freelancer, jonka koulutustausta on valosuunnittelusta ja mediakulttuurista. Skenografina ja esittävän taiteen konseptoijana hänen erityisosaamistaan ovat paikkasidonnaisuus, tilasuunnittelu ja interventiot. Riikan taiteellinen uteliaisuus kohdistuu asuttuihin maisemiin, yhteisöiden ympäristösuhteisiin ja elinkeinojen ilmenemiseen näissä. Esittävän taiteen eri muodot ovat hänelle tuttuja nykysirkuksesta draamaan ja tanssiteatterista konsertteihin. Riikka on koordinoinut useita soveltavan taiteen hankkeita. Hän kuuluu rovaniemeläiseen Piste Kollektiiviin.

Riikan nettisivut

Höyhentämö

Höyhentämö on helsinkiläinen taiteilijayhteisö, joka tuottaa nykyteatteria, tanssia ja muita esityksiä. Höyhentämöllä on pitkä ja monivaiheinen historia kokeellisen teatterin kehittäjänä. Yhdistys on toiminut 25 vuotta, ja sen tavoitteet ja toimintakonsepti ovat muuttuneet useita kertoja. Höyhentämö on myös toiminut vierailunäyttämönä suurelle joukolle taiteilijaryhmiä, joiden olisi ollut vaikea löytää esityspaikkaa muualta.

Höyhentämössä on parhaillaan käynnissä kehitystyö uusien taiteellisten tavoitteiden ja esitysten lähtökohtien löytämiseksi. Höyhentämön toiminta vuonna 2021 perustuu jäsentaiteilijoiden yhteiseen tutkivaan työskentelyyn. Myös Metsästäjä-keräilijät -hankkeen kehittely on aloitettu Höyhentämön tutkivan työskentelyn parissa.

Mad House Helsinki

Mad House Helsinki on esitystaiteen talo, jonka ohjelmisto koostuu esitystaiteesta ja muista kokeellisen esittävän taiteen muodoista. Mad House kuratoi ohjelmistoja, osatuottaa teoksia, luo uusia toimintamalleja taiteen kentälle ja tekee kokeilevaa taidetta saavutettavaksi. Mad House on taiteilijoiden perustama ja se toimii taide ja yhteisö edellä, sisältölähtöisesti ja jatkuvasti kehittyen.

Mad House Helsinki aloitti toimintansa kausiluontoisesti ja rakensi vuosina 2014-2018 viisi ohjelmistokokonaisuutta Helsingin Suvilahteen. Syksyllä 2019 Mad Housen toiminta muuttui ympärivuotiseksi ja Mad House sijaitsee nykyisin Teurastamon alueella. Mad Housen tavoitteena on ollut kasvaa paikallisesti merkitykselliseksi toimijaksi, joka rakentaa taidetoimintaa dialogissa ympäröivien asuinalueiden ja kaupunkiympäristöjen kanssa. Ensimmäinen laajamittaisempi toteutus alueellisesta suunnittelusta on vuoden 2021 kesäohjelmiston kuratointi.