Metsästäjä-keräilijät

Vierailijoille

Voit tulla tutustumaan Metsästäjä-keräilijöiden elämään opastetulla vierailulla.
Päivisin (klo 11-14) vierailulla kuljetaan Kalasatamassa pyyntiretkillä ja iltaisin (klo 19-21) vietetään aikaa leirissä tai sen läheisyydessä.

Vierailuihin on vapaaehtoinen kannatusmaksu. Paikkoja on rajoitetusti. Varaa tästä.

Vierailut

su 15.8.     klo 11-14 ja 19-21
to 19.8.     klo 11-14 ja 19-21
la 21.8.      klo 11-14 ja 19-21
su 22.8.     klo 11-14 ja 19-21 (Leirin lopetus: purku, lopetusjuhlat, tarinat ja rituaalit)

Ohjeita vierailijoille

Saapuminen
Ryhmä
Liikkuminen
Vierailu
Mitä mukaan
Turvallisuus
Koronatoimenpiteet

Saapuminen

Vierailut alkavat aina Mad Houselta ja palaamme sinne:

Mad House
Teurastamo (pihan puolella)
Työpajankatu 2a
Rakennus 4
(Kartta)

Lippuvaraus sulkeutuu kaksi tuntia ennen tapahtumaa. Tämän jälkeen voit tiedustella jäljellä olevia paikkoja numerosta 045 671 1047.

Voit maksaa vapaaehtoisen kannatusmaksun tästä linkistä, varauksen yhteydessä tai paikan päällä käteisellä.

Pysäköintimahdollisuudet voit katsoa Pysäköintikartasta.

Ryhmä

Ryhmän koko on enintään 10 henkilöä.

Ryhmää ohjaa opas, joka pysyy koko ajan mukana.

Liikkuminen

Vierailuihin sisältyy aina jonkin verran kävelyä (vähintään Mad Houselta leiripaikalle ja takaisin, 1,3 km suuntaansa). Päivävierailuilla saatamme olla koko ajan liikkeellä, iltaisin oleilemme leirissä tai sen läheisyydessä. Jos et pysty liikkumaan kävellen tai sinun on hankala kävellä, tai jos sinulla on muita liikkumisrajoitteita, voit tulla suoraan leiripaikalle, tai voimme tehdä muita järjestelyjä. Leiripaikka on avoin sorakenttä. Jos sinulla on liikkumisharjoitteita tai muita erityistarpeita, ilmoita niistä info@hoyhentamo.fi.

Voimme liikkua ja pitää taukoja sen mukaan kuin jaksamme. Sopeudumme kulloisenkin ryhmän tarpeisiin.

Vierailu

Vierailun aikana olet vain oma itsesi ja voit osallistua mielenkiintosi mukaan. Voit jutella oppaan, muiden katsojien ja Metsästäjä-keräilijöiden kanssa, voit osallistua tekemiseen tai vain katsella.

Matkalla leiripaikalle opas antaa tarvittavat ohjeet.

Leiripaikalla tapaamme Metsästäjä-keräilijät. He elävät omassa maailmassaan ja saattavat puhua, käyttäytyä tai suhtautua vierailijoihin omalaatuisella tavalla. Opas voi auttaa tulkitsemaan tarvittaessa. Metsästäjä-keräilijät jatkavat vierailun aikana elämäänsä tavalliseen tapaan, ja voit osallistua siihen tai seurailla. Päivällä he kulkevat alueellaan esimerkiksi etsimässä ruokaa, raaka-aineita ja muuta tarvittavaa, seurustelemassa alueen muiden inhimillisten tai ei-inhimillisten olentojen kanssa ja tutkimassa mitä alueella tapahtuu. Illalla he esimerkiksi istuvat leirinuotiolla, kertovat päivän tarinat, tekevät käsitöitä, toimittavat tarpeellisia rituaaleja, valmistavat ruokaa, kiertelevät katsomassa mitä naapurustossa tapahtuu tai vain viettävät aikaa.

Matkalla takaisin on vielä mahdollisuus keskustella ryhmän kanssa kokemuksesta tai kysellä oppaalta jos jokin jäi mietityttämään.

Mitä mukaan

Voit jättää vierailun ajaksi tavaroitasi Mad Houselle (paitsi 21.8.). Mukaan kannattaa ottaa vain tarpeelliset tavarat, jotka kulkevat helposti mukana.

Olemme ulkona. Varaudu vallitsevaan säähän (esimerkiksi hattu, aurinkovoide, sadevaatteet, sopiva vaatetus). Sadesäällä pyrimme suojaisiin paikkoihin tai olemme leirissä katoksessa, mutta on silti hyvä varautua kosteuteen. Et tarvitse erityisiä vaatteita, tavalliset kesävaatteet (mieluummin sellaiset, jotka saavat vähän rähjääntyä) ja kengät, joissa on hyvä kävellä, riittävät.

Leiripaikalla on juomavettä. Oma pullo voi olla hyvä ottaa.

Leiripaikalla on WC (ns. bajamaja) ja käsidesiä.

Turvallisuus

Tapahtumalla on turvallisuussuunnitelma, jossa on varauduttu mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Erityistilanteissa toimitaan sen mukaan ja opas ohjaa tilannetta. Vierailun alussa käydään läpi olennaisimmat asiat. Oppaalla on mukanaan ensiapupakkaus ja turvallisuussuunnitelma ohjeineen.

Koronatoimenpiteet

Osallistu vain terveenä.

Leirin osallistujat käyvät testeissä useamman kerran jakson aikana, eivätkä osallistu jos heillä on oireita.

Pyydämme varauksen yhteydessä tai paikalle saapuessasi yhteystietosi, jotta voimme tehdä mahdollisen koronajäljityksen.

Noudatamme kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita ja -suosituksia.

Olemme ulkotiloissa. Suosittelemme maskin käyttöä.