Markus Renvall:

Satu on tarua ihmeellisempi

 

La 28.4.2018
Klo 12.00 – 00.00
Arkkitehtuurimuseon (Kasarmikatu 24) ja Designmuseon (Korkeavuorenkatu 23) välisellä pihalla

Vapaa pääsy

 

Satu on tarua ihmeellisempi on kokeellinen videopohjainen teos, joka nojaa löyhästi kvanttifysiikkaan ja pohtii sen olemusta osana taidetta. Teos on festivaalipäivän aikana rakennettava ja purettava taidesauna, jonka seiniin heijastetaan livenä videokuvaa. Tanssin ja animoidun videokuvan kautta Renvall leikittelee kvanttifysiikan ilmiöillä ja teorialla. Videot on toteutettu usean kameran tekniikalla: päällekkäisten kuvakulmien ansiosta materiaali monikerroksellistuu luoden taianomaisen tunnelman. Taidesauna juhlii yhtä suomalaisuuden syvintä ydintä kutsuen kulttuurilöylyihin!

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteiselle pihalle rakentuvaan saunaan ovat kaikki tervetulleita. Saunan rakennus alkaa päivällä klo 12 ja löylyistä voi nauttia aina keskiyöhön asti.  Saunan rakentaminen itsessään on jo osa teosta, ja siihen voi halutessaan myös osallistua. Taidesauna syntyy taiteilija Renvallin sekä hänen veljensä Seppo Renvallin rakentamana. Saunaan on ilmainen sisäänpääsy, mutta tuo mukanasi pyyhe ja halutessasi myös uima-asu. Pyyhkeitä vuokrataan Höyhentämöstä kolmen euron hintaan.

Satu on tarua ihmeellisempi -teosta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, AVEK ja VISEK. Yhteistyössä mukana Arkkitehtuurimuseo sekä Designmuseo. Kiitos naapureillemme!

 

Markus Renvall on suomalainen mediataiteilija, joka on rakentanut erilaisia taidesaunoja ympäri maailmaa 90-luvulta lähtien. Hän hyödyntää työskentelyssään avoimia prosesseja sekä videota, ääntä ja sosiaalisia tilanteita.

 

He kulkevat samanaikaisesti eri suuntiin, kun Satu kääntyy niin kääntyy myös Taru. Kuin atomit tai hiukkaset jotka väistämättä reagoivat toisiinsa pitäen samalla käsissään elämän tasapainoa. Tästä syystä heidän on mahdoton kohdata. Missä kohtaa on taru ja mihin se loppuu? Mitä on sadun lumous, missä se syntyy? Entä tarun lumous? Mitkä ovat sadun värit? Mitä on sadun satumaisuus tai tarun turhamaisuus?

 

 

MEET THE ARTIST