Liput 22/12 euroa.

MASSAVUOTO: NICHT HAMBURG 

Perjantai 12.4 (ensi-ilta) klo 19

Lauantai 13.4 klo 19

Tiistai 16.4 klo 19

Keskiviikko 17.4 klo 19

Lauantai  20.4.klo 19 (englanniksi)

Sunnuntai 21.4 klo 17 (englanniksi)

 

Nicht Hamburg on esitys poliittisesta protestista. Se on henkilökohtainen purkaus poliittisen osallistumisen mahdollisuudesta ja mahdottomuudesta; siinä on kysymys protestoinnin, vastarinnan sekä toiminnan mielekkyydestä että toimimatta jättämisen mielettömyydestä. Kyseessä ei ole pamfletti tai manifesti, vaan yritys nähdä ja tehdä jotain. Se on myös kuvaus kansalaistottelemattomuudesta.

Nicht Hamburg on Akseli Aittomäen sooloesitys. Esityksen lähtökohtana on henkilökohtainen kokemus poliittiseen protestiin ja suoraan toimintaan osallistumisesta. Se sai alkunsa Hampurin G20-kokouksen vastaisten protestien jälkeen kirjoitetusta tekstistä, ja Ende Gelände -verkoston hiilikaivosprotesteissa tehdyistä ääninauhoituksista. Se on ruumiillinen tutkielma poliittisen protestin kokemuksesta.

Vaellan väkijoukon mukana ympäri kaupunkia
istun junaraiteilla, juoksen kujalla, juoksen pellolla
seison kaupungin kokoisen kuopan reunalla
ihmisiä juoksee ohitseni ja poliisi ampuu heitä vesitykillä
eniten on odottelua ja järjestelyä ja mitään ei tunnu tapahtuvan

Poistutteko vapaaehtoisesti?
En, ajattelin istua tässä.

Ohjaus, teksti, koreografia, esiintyminen: Akseli Aittomäki

Valosuunnittelu: Ainu Palmu 

Äänisuunnittelu ja sävellys: Carlo Philipp Thomsen

 

 

Nicht Hamburg on osa Aittomäen ohjaamaa massavuoto -ohjelmaa. massavuoto on ollut osa Höyhentämön toimintaa vuodesta 2013 alkaen. Sen tavoitteena ja lähtökohtana oli alunperin pohdiskella sitä miten ruumiillinen ja aistillinen kokemus on yhteiskunnallisen rakenteen osa.

massavuoto toteuttaa esityksiä, jotka yhdistivät fyysistä esiintyjäntyötä ja filosofista pohdintaa. Uusimmissa esityksissä yhteiskunnalliset realiteetit pääsevät filosofiaa keskeisempään osaan. Nicht Hamburg kiinnittyy juuri nyt käytävään poliittiseen kamppailuun, ja sen fyysiseen kokemukseen.

Valokuva: Kristoffer Schwetje

Kuvan käsittely: Akseli Aittomäki