NOPEAN TOIMINNAN JOUKOT 2013-2015

Nopean toiminnan joukkojen blogi

Ohjelman tavoitteena on luoda nopeasti ajankohtaisiin tai universaaleihin aiheisiin reagoivia taideakteja. Ryhmä pyrkii hahmottamaan nopean tuotannon ja harjoittelun mahdollistavat kyvyt ja valmiudet pitkäjänteisellä harjoittelulla ja tutkimalla olemassa olevia nopean toiminnan muotoja taiteessa ja sen ulkopuolella.

Ohjelmaa koordinoivat Aarni Korpela, Johanna Peltonen (Reunaryhmä) ja Anna Taiponen.

Työryhmä: Aarni Korpela, Johanna Peltonen, Anna Taiponen, Anni Puuperä, Joona Suomalainen, Mia Silvennoinen.

MENNEET ESITYSTAPAHTUMAT

MINIMALISTISET MUUTTAJAT 2

Kahdeksan esitystä julkisissa tiloissa 2015 kesällä.

Minimalistiset muuttajat on Nopean toiminnan joukkojen esitys ja erikoisyksikkö, joka ottaa haltuun kaupunkitiloja muuntamalla ne pienimmin mahdollisin keinoin joksikin ihan muuksi. Esitys haastaa kovaäänisyyden ja mahtipontisuuden salaperäisellä, sanattomalla ilmaisulla ja harkituilla visuaalisilla elementeillä. Minimalistiset muuttajat liputtavat pienten tekojen ja interaktioiden puolesta. Muuttajien työkalupakista löytyy monenlaisia keinoja päästöttömästä ankeusambulanssista miniatyyrijuhliin.

Toteutus ja esiintyminen: Aarni Korpela, Johanna Peltonen, Anni Puuperä, Joonas Suomalainen, Mia Silvennoinen ja Anna Taiponen.

ULOSTULOJA I: TYÖPAJAT

Neljä työpajaa 7.─8.6.2014. Esitystaiteen keskuksessa.

Nopean toiminnan joukot pakenivat Höyhentämössä kesällä tehtyä putkiremonttia toteuttaen erilaisia ulostuloja ympäri Helsinkiä.

Nopean toiminnan joukot kehitti neljä työpajaa, joissa tutkailtiin leikkisästi omaa itseä. Työpajojen nimet olivat Paskaenkeli, Estepossut ja unelmat, Nolo työpaja sekä Etäisyydet, matkat ja mittakaavat. Työpajat olivat avoimia sekä yleisölle että ammattilaisille.

Työryhmä: Aarni Korpela, Johanna Peltonen, Mia Silvennoinen ja Anna Taiponen.

ULOSTULOJA II: MINIMALISTISET MUUTTAJAT

Kuusi esitystä 24.─25.7.2014. Kaupunkitilassa.

Minimalistiset muuttajat on Nopean toiminnan joukkojen esitys ja erikoisyksikkö. Heinäkuussa 2014 minimalistiset muuttajat soluttautuivat kesäisiin kaupunkikohteisiin muuntaen tilat ja tilanteet pienimmin mahdollisin keinoin joksikin ihan muuksi. Minimalistiset muuttajat haastaa kovaäänisyyden ja retostelevan egoismin salaperäisellä, sanattomalla ilmaisulla ja harkituilla visuaalisilla elementeillä. Esitys liputtaa pienten tekojen ja interaktioiden puolesta. Muuttajien työkalupakista löytyy monenlaisia keinoja päästöttömästä ankeusambulanssista miniatyyrijuhliin.

Koordinointi ja konsepti: Johanna Peltonen, esiintyminen: Aarni Korpela, Johanna Peltonen, Joonas Saarenpää, Mia Silvennoinen ja Anna Taiponen.

ULOSTULOJA III: NOLO KAUPUNKI

Työpaja ja esitys 9.8.2014. Ylioppilasteatterissa sekä kaupunkitilassa

Nolo kaupunki on kortteli, jossa nolous on päässyt irti.

Kuka tahansa saattoi osallistua Noloon kaupunkiin sisältäpäin tulemalla yleisötyöpajaan, jossa tutkailtiin kunkin henkilökohtaisia nolouden kokemuksia ja etsittiin noloja asioita vietäviksi Noloon kaupunkiin. Nopean toiminnan joukot ja yleisötyöpajan osallistujat toteuttivat yhdessä katuteatteriesityksen, jonka aikana katsojat saattoivat bongata erilaisia nolouden muotoja ja ilmentymiä.

Koordinointi ja konsepti: Aarni Korpela, esiintyminen: Nopean toiminnan joukot ja yleisötyöpajan osallistujat.

____!

Esitystapahtuma 3.2.2013. Narinkkatorilla ja kaupunkitilassa.

Nimetön huuto oli mielenosoituksen muotoa käyttävä performanssi, jonka kautta Nopean toiminnan joukot etsi aiheita käsiteltäväkseen. Mielenosoituksen alkaessa kyltit olivat tyhjät, loppuun mennessä ne täyttyivät.

VALTIO

Esitystapahtuma 26.5.2013.

Nopean toiminnan joukot perusti Maailma kylässä -festivaalille Valtion, joka pyrki toimimaan miniatyyrikokoisen valtion tavoin. Katsojat saattoivat saapua Valtioon turisteina, siirtolaisina ja turvapaikan hakijoina. Valtio muun muassa kierrätti ministerinsalkkuja, puolusti aluettaan ja sai aikaan viestinvaihdon naapurimaa Suomen kehitysministerin kanssa.

KATUTAITEILIJAT

Esitystapahtuma 9.7.2013.

Nopeat toimijat laittoivat hatut maahan ja ilmestyivät katutaiteilijoina kolmelle erilaiselle alueelle Helsingissä tutkimaan julkisen tilan sääntöjä ja konventioita.