Riina Hannuksela:

WALK ME, TALK ME – Acts of Daring 

 

La 28.4.2018
1. kävely klo 12.00 VARATTU
2. kävely klo 13.15 VARATTU
3. kävely klo 14.30 VARATTU
4. kävely klo 16.30 VARATTU
5. kävely klo 20.00 VARATTU

Lähtö Höyhentämöstä. Esitykseen voi varata lipun yhdelle tai kahdelle henkilölle.

Liput 10 € // Varaa tästä

 

WMTM – Acts of Daring on esityksellinen kävelyteos yhdelle tai kahdelle katsojalle kerrallaan. Se on julkinen kannanotto sallivamman ja välittävämmän yhteiskunnan puolesta. Se kysyy, miten vapaita olemme ilmaisemaan itseämme, kohtaamaan toisemme ja välittämään toisistamme yksityisen piirimme ulkopuolella.

Miten paljon julkisessa tilassa olemiseen liittyy kirjoittamattomia sääntöjä, joita rikkoessa joutuu, ehkä tahtomattaankin, huomion ja hämmästelyn kohteeksi? Ennen näkymätön tuleekin yhtäkkiä näkyväksi.

Julkinen tila ei ole kaikille samanlainen: joku saa tehdä jotakin sellaista, jota toinen ei saa tehdä. Miten paljon minä saan näkyä ja kuulua? Missä minä saan olla?

Teoksen ytimen muodostaa yhdessä kävely, joka tuo yhteen kaksi ihmistä. Kävely luo rytmin, tilan ja ajan, johon voi asettua ja antautua niiden kuljetettavaksi. Liikumme sattumanvaraista reittiä kaupunkitilassa, opimme jotakin uutta toisistamme ja uskaltaudumme yhdessä.

Teoksen kesto on 30 min – 1 h.

 

Riina Hannuksela on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka työskentelee erilaisissa ympäristöissä saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Hän tutkii työssään sitä, miten eri tavalla yhteiskuntamme on saavutettava erilaisille ihmisryhmille. Hän työskentelee taideinstituutioiden ulkopuolella, julkisessa tilassa sekä ei-ammattilaisten kanssa.

Taiteellisen praktiikan keskiössä on arkisuus sekä toimijoiden välinen vertaisuus, yhdessä löytäminen ja kokeminen. Häntä kiinnostaa se, miten ympäristö ja siinä olevat ihmiset vaikuttavat taiteelliseen työskentelyyn ja tuovat siihen jotakin ennakoimatonta ja yllätyksellistä.

Viime vuosina hän on ohjannut mm. kehitysvammaisten lasten ja nuorten tanssiryhmä Ihania, työskennellyt maahanmuuttajataustaisten nuorten ja aikuisten kanssa sekä toiminut erilaisissa monialaisissa hankkeissa.

MEET THE ARTIST