YHTEISTUOTANTO: SEIREENIT

Seireenit on Jenni- Elina von Baghin ja Ida Backerin duetto. Teos tutkii naiseutta, luovuutta, ei-tietämistä, käsittämistä ja käsittämättömyyttä. Tässä teoksessa olemme sekä seireenien kutsumia, että itse seireeneitä tuntemattomana avautuvan edessä. Työskentelyn kimmokkeena on toiminut Interacting with Inner Partner (IwIP) improvisaatiotyöskentely, jota työpari on harjoitellut monen vuoden ajan.

”Seireenit nähtävästi lauloivat, mutta jotenkin epätyydyttävällä tavalla(…) heidän epätäydellinen laulunsa, joka oli pelkkä tuleva laulu, ohjasi merenkulkijan kohti aluetta, jossa laulaminen todella alkaisi. (…)” Maurice Blanchot

Esitys toteutetaan yhteistuotantona Höyhentämön kanssa. Maaliskuussa 2017 ensi-iltansa saavasta teoksesta on kolme esitystä Hyöhentämön näyttämöllä. Esityksessä tutkitaan sumuista ei-tietämisen aluetta harjoitteiden kautta muun muassa Filosofi Maurice Blanchotin inspiroimina.

Jenni-Elina von Bagh on helsinkiläinen tanssitaiteilija. Hän valmistui tanssijaksi vuonna 2000 Tukholman Danshögskolanista. Tämän jälkeen hän on työskennellyt Ruotsissa, Suomessa ja muualla Euroopassa monien maineikkaiden koreografien kanssa. Vuosina 2006-2015 hän työskenteli Helsinki Dance Companyssä. Tällä hetkellä Jenni-Elina tekee koreografian maisteritutkintoa Teatterikorkeakoulussa. Interacting with the Inner Partner-työskentelyä hän on harjoittanut viimeisen viiden vuoden ajan.

Ida Backer on teatteripedagogi / muusikko. Hän on opiskellut musiikkiteatterinäyttelijäksi Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikki ja Draama Instituutissa (Muusikko AMK). Teatteritaiteen maisteriksi hän valmistui Teatterikorkeakoulun teatteriopettajan maisteriohjelmasta 2014 (TeM). Backer opettaa Interacting with Inner Partner (IWIP) -improvisaatiotyöskentelyä yhdessä Alexander Komlosin kanssa Helsingissä, sekä toimii teatterin opettajana Annantalossa ja Vantaan musiikkiopistossa.