001 IMOUS – Teknoshamanistinen pikkujouluistunto

Esitykset Höyhentämössä
1.-3.12.2017
klo 19.00

001 IMOUS – Teknoshamanistinen pikkujouluistunto on kurkistus 100-vuotiaan Suomen alitajuntaan. Esityksessä lankeamme yhdessä yleisön kanssa loveen tarkastelemaan pyöreitä täyttävän maamme alitajuisia ulottuvuuksia. Noitarummut ja taikasienet on korvattu ääni- ja kuvamanipulaatiolla, jotka toimivat arkipäiväisen ja päivätajuisen järjen ovimiehinä, jättäen rationaalisen ajattelun narikkaan (palautetaan esityksen päätyttyä)

Alitajuinen lystinpito tapahtuu pikkujoulun hengessä, tarjolla on yhteislaulua, glögiä ja pipareita, sekä kuusen koristelua.

Toteutuksesta ja tuotannosta vastaa Höyhentämön taiteellinen ohjelma Demokratian Autopsia.


Lavalla: Jonna Lehto ja Teemu Päivinen

Live-looping ja äänimanipulaatio: Miro Mantere

Videot: Jenni Kokkomäki

Konsepti: Teemu Päivinen

Esitys Facebookissa.

Demokratian Autopsia on kolmiosainen esityssarja demokratian kuolemasta ja kuolinsyyn selvittämisestä. Esityssarja kysyy: elämmekö vielä demokratiassa, vai onko demokratia vain päälle liimattu teksti jollekin vähemmän imartelevalle järjestykselle? Onko kansalaisilla valtaa, onko kansalaisuutta muualla kuin puolueiden vaalipuheissa? Teossarjan osat lähestyvät aihetta erilaisin esityksellisin keinoin ja kutovat rinnalleen myös pienimuotoisempia ulostuloja. Yhdistävänä ideana teoksille on tarkastella demokratiaa kuolleena tai kuolemaa tekevänä, karnevalistisen anarkistisella otteella.

Demokratian ruumiinavauksesta vastaavat Teemu Päivinen ja Jenni Kokkomäki. Jokaiseen ohjelman taiteelliseen ulostuloon kutsutaan vierailevia taiteilijoita, tieteilijöitä ja muita vastakarvaan ajattelevia asiantuntijoita osaksi työryhmää.

001 IMOUS – Teknoshamanistinen pikkujouluistunto pressikuvat

Lataa kuvat tästä.