TERVEHDYS 2.0

Vihdoin: FIC 2017 ohjelmistovalinnat on tehty ja lähtölaskenta festivaalille voi alkaa! Olemme koonneet ohjelmistoon inspiroivia ja kiinnostavia tekijöitä ja erilaisia, jopa vastakkaisia tulokulmia hetkessä syntyvään koreografiaan. Koko festivaalin läpäiseväksi teemaksi tänä vuonna nousee henkilökohtaisuus.

Festivaalin avaa kuumottava teospari: Merphing 2 ja Kehollinen monologi. Näistä toisessa teoksen dramaturginen vastuu on siirretty esiintyjille ja toisessa koko dramaturgian käsite alistetaan esiintyjän praktiikan alle. Lisäksi meillä on ohjelmistossa score-pohjainen ja äärimmäisen henkilökohtainen Wilhelm ja Spiegel im Spiegel. Meillä on julkisen tilan pitkäkestoinen ja kantaaottava esitys POST POST NATURE. Meillä on myös kaksi videoteosta, joista toinen on syntynyt vahingossa ja toinen tarpeesta, molemmat pilke silmäkulmassa.

Meillä ei ole paneelikeskustelua hetkessä syntyvästä koreografiasta, mutta sen sijaan meillä on paneeli, jossa käsitellään ihmisyyttä, rakkautta, arkea ja ihmissuhteita, koska koemme näistä aiheista keskustelemisen kiinnostavammaksi. Festivaaliklubilla puolestaan ruumiillistetaan hetkessä syntyvän koreografian kysymyksiä mm. improbattlen muodossa!

Yksi festivaalimme tavoitteista on läpinäkyvyyden lisääminen ja uusien käytäntöjen luominen, ja tästä syystä julkaisemme festivaalin budjetin Höyhentämön internetsivuilla festivaalin päätyttyä. Avoimen teoshaun kautta festivaalille päätyneet teokset on valinnut festivaalin taiteellinen työryhmä, johon lisäkseni kuuluivat tanssitaiteilija Heini Tuoresmäki sekä Höyhentämön tuottaja Rosa Sedita. Oma teokseni Merphing 2 on ollut sisällytettynä festivaalin ohjelmistoon jo sen ideoinnista alkaen (katso Tervehdys). Lisäksi olen valinnut festivaalille henkilökohtaisista intresseistäni käsin ja ilman kuratointia panelistin keskustelijat sekä Jyrki Kannon videoteoksen Jään laulu.

 

Tervetuloa festivaalille!

 

Kati Korosuo

FIC Festivaalin taiteellinen johtaja