TERVEHDYS

Oli alkukesä 2015 ja järjestimme Dances to a Beat –tapahtumakokonaisuuden Vapaan Taiteen Tilassa Helsingissä. Dances to a Beat (DTB) on kehittämäni hetkessä syntyvän koreografian tekemiseen tähtäävä tekniikka, jonka pohjalle koreografioimani nykytanssiteokset Merphing ja Merphing 2 rakentuvat. Merphing 2 esitettiin kolmesti tuona kesäkuisena viikonloppuna Vapaan Taiteen Tilassa, ja esityksiä ympäröivät kaksi DTB-työpajaa sekä klubi. Helsingin Sanomat nosti tapahtumamme perjantaiseksi menovinkikseen otsikolla ”Hetkessä syntyvän koreografian festivaali”.

 

Syksyllä 2016 hain Teatteri Höyhentämön seuraavalle kolmivuotiselle ohjelmistokaudelle taiteellisella ohjelmaehdotuksella Dances to a Beat. Ehdotus sisälsi DTB-tekniikan ympärille rakentuvan kokonaisuuden, johon kuului viikkotunteja, työpajoja ja uusia esityksiä. Lisäksi halusin jatkaa idean kehittämistä festivaalista, joka konseptina yhdistäisi työpajan, esityksen ja klubin. Oman praktiikkani esittelemisen rinnalle toiveenani oli kutsua muita saman asian ääressä tai vieressä operoivia. Muistan päättäneeni hakemukseni näin: ”Nykytanssi Suomessa, hetkessä syntyvän koreografian festivaali Helsingissä – marginaalin marginaaleissa mennään – I’m dreaming on!”

 

Nyt olemme tässä: kevät 2017 ja ensimmäinen Festival of Instant Choreography Höyhentämössä! Festivaalin käynnistäjänä nähdään teos Merphing 2, jonka rinnalle toteutettaville esityksille ja konsepteille haku on nyt avattu. Olen äärimmäisen iloinen ja innoissani tästä mahdollisuudesta: Kotikutoisesta, pienen budjetin rykäisystä, joka voi olla alku uusille käytännöille, kysymystenasetteluille ja marginaaleille. Kannatti unelmoida.

 

Kati Korosuo

Tanssitaiteilija

FIC Festivaalin taiteellinen johtaja

Dances to a Beat ohjelman vastaava