YHTEISTUOTANNOT 2013-2016

Omaa ohjelmistoa täydentävät vierailuesitykset tuotettiin yhteistyössä vierailevan ryhmän tai taiteilijan kanssa. Esitykset valittiin ohjelmistoon taiteellisin perustein.

 

 

KARHUNPEIJAISET

Ensi-ilta 5.2.2016. Neljä esitystä Höyhentämössä.

Karhunpeijaiset on riehakas syväsukellus myyttisen karhun maailmaan, jonka jäljet kulkevat arkaaisesta metsästäjä-keräily kulttuurista tähän hetkeen. Esityksen lähtökohtana on Berjosovan alueen hantien karhunpeijaistaltiointi Siperiasta sekä Tuomas Rounakarin kenttämatkat Hanti-Mansian alueella. Esiintyjät tavoittelevat transsitilaa erilaisin keinoin ja peijaiset koostuvat myyttisistä lauluista, performansseista, tansseista ja instrumentaalikappaleista. Lavalla kuullaan myös Siperiasta tuotuja kansansoittimia Narkasjuhia ja Ning-juhia.

Työryhmä: Tuomas Rounakari: ning-juh, narkas-juh, viulu, lyömäsoittimet, laulu; Antti Paalanen: preparoitu pirunkeuhko; Pekko Käppi: jouhikko, laulu, lyömäsoittimet; Karoliina Kantelinen: laulu, kantele; Nadja Räikkä: valosuunnittelu.

KEN MAI

Butotaiteilija Ken Main kanssa toteutettiin yhteistuotantona neljä butotanssiesitystä.

XESDERCAS
Ensi-ilta 23.5.2016. Kolme esitystä.

SACRIFICE / IKENIE生贄
Ensi-ilta: 29.9.2015. Kolme esitystä.

EVIL FLOWERS / ROCK BUTOH CABARET
Ensi-ilta: 16.5.2013. Kolme esitystä.
Yhteistyöttä Anaïs Bourquinin kanssa.

OUR LADY OF THE FLOWERS
Ensi-ilta: toukokuussa 2013. Kaksi esitystä.

 

PAKOTETTUA SANONTAA

Ensi-ilta 25.4.2015. Viisi esitystä Höyhentämössä.

Pakotettua Sanontaa tutkii ihmissubjektin muodostumista kielellisenä ja historiallisena kulttuurin tuotteena. Millaiset historian aikana muodostuneet ajatusrakenteet, diskurssit ja mielipiteet toistuvat kauttamme kun osallistumme sosiaaliseen kanssakäyntiin? Millainen nykyhetki ja tulevaisuus näiden toistuvien lausumien maailmasta muodostuu yksilölle ja yhteisölle?

Ohjaus: Teemu Päivinen, live-looping ja äänisuunnittelu: Miro Mantere, videot: Jenni Kokkomäki, naamionäyttelemisen ohjaus: Jonna Lehto, esiintyminen: Kokkomäki, Mantere, Päivinen.

EROTICA

Ensi-ilta 15.5.2016. Kahdeksan esitystä Höyhentämössä.

Yhteistuotanto Circus Maximuksen kanssa. Esitys eroottisena olentona olemisesta. Työryhmä lähestyy eroottisena olentona olemisen mysteeriä oman taiteensa lähtökohdista ja täräyttävät sen yhteen.

Ohjaus ja esiintyminen: Sami Vehmersuo, kuvataide: Niina Lehtonen-Braun, musiikki: Aino Juutilainen, video: Milla Martikainen.

UNI – THE DUET REDUX

Ensi-ilta 26.2.2014. Neljä esitystä Höyhentämössä.

Uni – the Duet on punk-camp- pop-crap- anime-henkinen tanssiteos, joka sai ensi-iltansa Amsterdamissa vuonna 1996. Duetto perustuu ryhmäteokseen UNI 113, joka sai ensi-iltansa vuonna 1995. Vuonna 2014 duetto sai jälleen uuden tulkinnan, kun UNI – the Duet Redux nähtiin Höyhentämössä.

Koreografia, video, ääni- ja valosuunnittelu: Riikka Theresa Innanen, tanssi: Riikka Theresa Innanen ja Giorgio Convertito.

THE LOVERS’ MATCHMAKING AGENCY

Ensi-ilta 2011. Esityksiä Helsingissä, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Tromssassa.

The Lovers’ Matchmaking Agency on pop-up-treffitoimisto, joka lähettää ”asiakkaitaan” toisenlaisille treffeille ympäri kaupunkia. Tavallisten romanttisten treffien sijaan kohtaamiset ovat kokeiluja siitä, miten kohdata tuntematon ja löytää jotakin yhteistä. Toimiston matchmakerit etsivät asiakkailleen yllättäviä, haastavia tai palkitsevia kohtaamisia.

Alkuperäinen konsepti: Aarni Korpela ja Jamie MacDonald.

Esiintyjät: Aarni Korpela, Jamie MacDonald, Matti Sillanpää, Jaana Manner ja Joanna Österman, Saara Aitakangas, Erika-Evely Eisen, Saara Honkanen, Marleena Huuhka, Maija Korhonen, Laura Myllyviita.

KURITON COMPANY – SOLTA

Ensi-ilta 2.2.2012 Höyhentämössä. Uusintaensi-ilta: 15.2.2013. Kahdeksan esitystä Höyhentämössä.

Solta on tarina masennuksesta, pukemisesta ja riisumisesta, myyttisestä ja arkisesta. Se on nykymusiikkiteatterin keinoilla toteutettu sooloesitys, ja teoksen kieli on visuaalinen ja ruumiillinen.

Ohjaus: Tuomas Laitinen, dramaturgia: Emilia Pöyhönen, musiikki: Tuomas Rounakari, valosuunnittelu: Marianne Lagus, näyttelijä: Heidi Syrjäkari.